mandag 30. juli 2007

Varberg, Lejet Fredag 27 Juli

Dro til Varberg med håp om surf fred, lør og søndag. Det var gode værutsikter men det endret seg med mere vind lenger nord og mye mere vind på Larkollen. Men likevell fikk jeg en super dag i Lejet på Fredagen. Det ble 5,2 seiling hele dagen og var på vannet i opp mot 7 timer til sammen. Men det kan sies at vinden kunne variere noe pga tunge regn/torden skyer og det var til tidvis lite planing. Men i lengere peroder var det fin vind..spessielt rundt kl 12.0o eller en periode før solnedgang. Den varierende vinden resultert og i noe variable bølger. Men formålet for turen med seiling på annen spot enn larkollen og trening i enkle bølger, med god fart i bølgene og mere hopp kontroll var det nok av anledninger til å utøve i løpet av dagen. En periode i kanskje i 10 minutter dreide vinden fra s/v til rund n/v, og det gav opp mot sideshoreforhold i disse minuttene. Har alltid hørt historier om og noen ganger tidligere opplevd slike dreininger og det var en fantastisk opplevelse i Lejet, med suupre hoppeforhold og riding av bølger. Fikk en gang et virkelig godt og langvarig raid. Er bare så utolig glad i Lejet som spot. Masse folk på vannet, også et par nordmenn som Truls og 3 ivrige kompiser av han. Har desverre ingen bilder da jeg var for ivrig med å være på vannet og på land få i meg nok mat/energi/proteiner.
Men når jeg skulle pakke sammen brettet så jeg en sprekk i tuppen. Var nok noe som skjedde i en mislykket duckjibe da jeg hadde litt for mye trykk i seilet eller evt dårlig teknikk i vendingen. Leverte brettet inn til Ulf for rep dagen etter. Reparasjon og forbedring/forsterkning av tuppen vil ta minst 3 uker pga leveringstid. Hva skal en gjøre i ventetiden? Håper brettet er ferdig reppareret ifbm en god periode knyttet til en helg i Varberg.
Beskrivelse av forholdene:
Vind fra s/v og kort periode med dreining til n/v. Vindstyrke i perioder kanskje rundt 8m/s, I andre perioder kanskje rundt 10-11 m/sec eller kanskje 10-12. Bølger kanskje rundt 1,5 meter men tidvis litt i uorden og med lite trykk og lite kontinuitet pga varierende vind. Side/on og onshore midt i bukta. og den korte n/v perioden mere eller mindre sideshore.

Ingen kommentarer: